Η Μίκα Ιατρίδη είναι η πρώτη γυναίκα βουλευτής των Δωδεκανήσων. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 2009. Στις εκλογές του 2012 οι συμπατριώτες της την τίμησαν ξανά με την εμπιστοσύνη τους και την έφεραν πρώτη σε σταυρούς προτίμησης, μεταξύ των υποψηφίων όλων των κομμάτων.

«Από τα νησιά μας ξεκινά η Ελλάδα μας» τονίζει η Μίκα Ιατρίδη από την πρώτη στιγμή της εκλογής της και το κοινοβουλευτικό της έργο είναι αφιερωμένο στα ζητήματα που απασχολούν τη νησιωτική Ελλάδα. 

Έχει κάνει πληθώρα παρεμβάσεων, εντός και εκτός Βουλής, και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για ζητήματα όπως η ακτοπλοΐα, η υγεία, η παιδεία και οι υποδομές.

Από το Δεκέμβριο του 2010 έχει, εγκαίρως, επισημάνει το ενδεχομενο να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, ρύθμιση που προβλέπεται ρητά στα Μνημόνια. Έκτοτε, με συνεχείς παρεμβάσεις της στη Βουλή πρωτοστατεί δυναμικά στην αποτροπή της κατάργησης του ειδικού καθεστώτος, επειδή μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει ζητήμα επιβίωσης των κατοίκων των νησιών.  

Κομβικό σημείο στην πολιτική της διαδρομή αποτελεί η άρνηση της να ψηφίσει όλα τα Μνημόνια, μένοντας σταθερή στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει απέναντι στους συμπατριώτες της. Για τη στάση της να μην ψηφίσει και το δεύτερο μνημόνιο, διαγράφτηκε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Στη συνέχεια συμμετείχε στη δημιουργία και την ίδρυση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», όπου και διετέλεσε κοινοβουλευτική υπεύθυνη του Τομέα Ναυτιλίας και εισηγήτρια για το κυβερνητικό πρόγραμμα του κινήματος στο συγκεκριμένο τομέα. Πολιτικές διαφωνίες την οδήγησαν, δύο χρόνια αργότερα, στην αποχώρηση της από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και στην πλήρη ανεξαρτητοποίηση της.

Ως ανεξάρτητη βουλευτής, η Μίκα Ιατρίδη συνέχισε τις δυναμικές παρεμβάσεις της για τη νησιωτική Ελλάδα και βρίσκεται κοντά στους συμπατριώτες της σε κάθε νησί.

Τον Δεκέμβριο του 2014 στήριξε από τη δεύτερη ψηφοφορία την υποψηφιότητα του κ. Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, θεωρώντας ότι η χώρα χρειαζόταν πολιτική σταθερότητα, ιδιαίτερα ενόψει της τουριστικής περιόδου. Η απόφαση αυτή ακολούθησε την πρόταση του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά για ψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, Συνταγματική Αναθεώρηση και εκλογές στο τέλος του 2015, πρόταση η οποία ανταποκρινόταν στις ανάγκες της Ελλάδας.

Ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά και αποδέχθηκε την πρόσκλησή του να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Δωδεκάνησα.

Είναι πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών της δίδαξε σε ΙΕΚ, και εργάστηκε στο Δήμο Ιαλυσού στο τμήμα προσόδων, μέχρι και την εκλογή της το 2009. Από τη θέση της στο Δήμο Ιαλυσού, νυν Δήμου Ρόδου, έχει παραιτηθεί οριστικά και αμετάκλητα.  

Συμμετέχει ενεργά σε ανθρωπιστικές και πολιτιστικές οργανώσεις και έχει αρθρογραφήσει εκτενώς σε τοπικά και κεντρικά μέσα ενημέρωσης.

 

NEWSLETTER

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ TWEETS