FlexSlider Example Image: 
description: 

Συνέντευξη στη «pentapostagma.gr»

Πως κρίνετε τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης;

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει πείσει, έστω και επικοινωνιακά, ότι διαπραγματεύεται με τους εταίρους μας. Παρόλα αυτά, η διαπραγμάτευση που κάνει κινείται σε τόσο ασαφή πλαίσια, ώστε κανείς να μην είναι σε θέση να αναγνωρίσει με βεβαιότητα τις επιδιώξεις της και τους στόχους της.

Αυτό που είναι, πάντως, ξεκάθαρο είναι ότι έχει εγκαταλείψει πλήρως τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και όσα υποσχέθηκε στους πολίτες για να κερδίσει τις εκλογές.

Περαιτέρω, οι αντιφατικές δηλώσεις μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που ανήκουν στο ίδιο Υπουργείο, η παντελής έλλειψη συγκεκριμένων νομοσχεδίων, ώστε να δούμε, επιτέλους, την κυβέρνηση να κυβερνά, δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει, όπως έλεγε πριν τις εκλογές, τις οποίες και εκβίασε κιόλας με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τουλάχιστον, φαίνεται ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει την ευρωπαϊκή μας πορεία και, χρησιμοποιεί ως βάσιμα επιχειρήματα για την επαναδιαπραγμάτευση αυτά που με τις οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού πέτυχε η κυβέρνηση της Ν.Δ. και τα οποία, θυμίζω, ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, δεν αναγνώριζε.

Γιατί πιστεύετε ότι η χώρα έφτασε μέχρι εδώ; Ποια τα λάθη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αν υπάρχουν;

Κοιτάξτε, εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι τα λάθη έχουν ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια για να φτάσει η χώρα μας σε αυτό το σημείο. 

Ωστόσο, είναι ακόμα αληθές ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης Παπανδρέου αποδείχτηκαν ολέθριοι για τη χώρα, ειδικά οι χειρισμοί του πρώτου εξαμήνου, που, τελικά, μας οδήγησαν στο Μνημόνιο το Μάιο του 2010. Η περίοδος αυτή, θα πρέπει να διερευνηθεί κατά την άποψη μου, ώστε να δούμε και να πληροφορηθούμε τι ακριβώς συνέβη εκείνη την περίοδο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπάθησε να διορθώσει τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης Παπανδρέου και τους ολέθριους χειρισμούς της το 2010. Προσπάθησε να κρατήσει τη χώρα, έστω και μέσα στο ασφυκτικό, και πολλές φορές παράλογο, πλαίσιο του μνημονίου.

Στο πλαίσιο αυτό, εφαρμόστηκε μια πολιτική η οποία επηρέασε άμεσα μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού, τα οποία κλήθηκαν να κάνουν υπερβολικές και αιματηρές θυσίες.

Λάθη έγιναν, τα πληρώσαμε στις εκλογές, αλλά η πλήρης αποτίμηση των λαθών αυτών θα πρέπει να γίνει με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Τέλος, η έκταση των λαθών θα καθοριστεί και από την πορεία της τωρινής κυβέρνησης, αν, δηλαδή, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συνεπής στις πολλές προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσε και τι προοπτική επιφυλάσσει για τη χώρα.

Ποια είναι η γνώμη σας για την ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη;

Κοιτάξτε, είναι σαν το νόμισμα το οποίο έχει πάντα δυο όψεις. Από τη μια μεριά, θα λυθούν πολλά και σημαντικά γραφειοκρατικά προβλήματα και θα διευκολυνθεί η επαφή του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Από την άλλη, η τρομακτική εξέλιξη της τεχνολογίας εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη χρήση της κάρτας, μια και θα είναι ορατό το ψηφιακό αποτύπωμα κάθε πολίτη για το σύνολο, σχεδόν, των δραστηριοτήτων του. Το σημείο αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή, μια και δεν είναι απολύτως σαφές πώς θα γίνεται η χρήση του ψηφιακού αποτυπώματος, με άλλα λόγια πώς θα αξιολογούνται και πως θα καταχωρούνται τα δεδομένα και ποιοι τελικά θα έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

NEWSLETTER

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ TWEETS